Leerlingbegeleiding & TOS-begeleiding

Zoals je hebt kunnen lezen op de homepagina, bieden wij verschillende leerlingbegeleidingstrajecten. We richten ons voornamelijk op individuele leerlingbegeleiding voor kinderen met een extra ondersteuningsbehoefte. Dit kan uiteenlopend zijn. Vraag gerust naar de mogelijkheden.

Daarnaast bieden wij TOS-begeleiding aan. Er is kennis over TOS aanwezig waardoor afstemming op de onderwijsbehoeften van een leerling met TOS goed mogelijk is. Per blok (per leerlingbegeleidingstraject) wordt er gewerkt aan afgesproken doelen en wordt de invulling door Ziezo in overleg met de school samengesteld. TOS-begeleiding vindt twee keer in de week plaats, gedurende het gehele schooljaar. Deze vorm van begeleiding zal gewoon doorlopen in de benoemde wisselweken (tenzij anders gewenst of wanneer wisselweken in schoolvakanties vallen).

Orthopedagogiek

Voor een project een gedragsdeskundige nodig? Tijdelijk behoefte aan een orthopedagoog in uw team? Extra deskundigheid nodig voor een bepaalde casus? Neem contact met ons op voor de mogelijkheden!

Wanneer bieden wij dat?

Het hele jaar door! In principe onder schooltijd, op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag. Onderwijsbegeleiding Ziezo heeft het schooljaar opgeknipt in vier delen. Wij werken met een blokverdeling van 9 á 10 weken. Na elk blok volgt een wisselweek. In deze week ontvangt school een evaluatie van de leerlingbegeleiding en sluit de medewerker van Ziezo eventueel aan bij het afrondend oudergesprek. De week erna kan weer gestart worden met een nieuwe leerling. Een begeleidingstraject met eenzelfde leerling kan natuurlijk ook verlengd worden (bijvoorbeeld met een nieuw doel).

We volgen de kalender van de regio Noord wat betreft de schoolvakanties.

Het schooljaar 2019 – 2020 is opgedeeld in de volgende blokken:

  • Blok A – week 36 t/m week 46 (2 september t/m 15 november)
  •       Wisselweek – week 47 (18 – 22 november)
  • Blok B – week 48 t/m week 7 (25 november t/m 14 februari)
  •       Wisselweek – week 8 (17 – 21 februari – voorjaarsvakantie regio Noord)
  • Blok C – week 9 t/m week 17 (24 februari t/m 24 april)
  •       Wisselweek – week 18 én eerste helft week 19 (27 april t/m 5 mei – meivakantie regio Noord)
  • Blok D – week 20 t/m week 28 (6 mei t/m 30 juni)
  •       Laatste week – week 28 (1 – 3 juli – start zomervakantie regio Noord)