NIEUW! Corona-lespakket

We mogen weer naar school! Speciaal voor nu: gesprekskaarten over feiten over corona, emoties en gevoelens rondom corona en de vraag: hoe gaan we samen verder?

Leerkrachten en ander schoolpersoneel komen voor een bijzondere uitdaging te staan komende week. Je leerlingen eindelijk weer ontvangen, de lesstof weer langzaam oppakken maar vooral: samen de coronacrisis verwerken. Belangrijk is het, om aandacht te hebben voor ieders persoonlijke ervaringen. Jong en oud, iedereen heeft de thuisquarantaine weer anders beleefd.

“Luisteren kan zoveel zeggen”

Hoe luister je naar je leerlingen als je met ze in gesprek bent over een situatie die je nog niet eerder hebt meegemaakt? Wat doe je met deze nieuwe gevoelens, emoties, belevingen en ervaringen? Welke vragen stel je ze? Hoe bedenk je eigenlijk vragen in en over deze situatie?

De kaarten zijn geschikt vanaf groep 3 en met opbouw in moeilijkheid geschikt tot en met groep 8. Met aandacht voor kennis over Corona (gericht op praten over de feiten), emoties en gevoelens rondom Corona (welke gevoelens zijn er, hoe heb je het thuisblijven beleefd), en kaarten met vragen gericht op de toekomst (hoe gaat een 1,5 meter samenleving eruit zien).

Kijk voor de volledige uitleg, meer voorbeelden en de prijzen: http://www.onderwijsbegeleidingziezo.nl/corona-lespakket

BESCHIKBAAR VANAF VRIJDAG 8 MEI 15:00 !